3

I går var vi på biltur hvor vi fikk sett noe av det Rio de Janeiro har å by på. Etter ønske fra oss var favelaen det første stedet vi startet.

I Rio er det ca 600 favelaer. Det høres mye ut, men i samtlige fjellsider ser du dem. Det gjorde virkelig inntrykk å se hvordan de bor. Se hvordan de har klart å lage et lite samfunn oppe i fjellet. Se hvordan de samlet seg der det var vann nok til klesvasken. Se hvordan de bar matvarer opp de lange bakkene, og se dem ta pauser når det var mulig å søke skygge.

Selaron's Stairs var også et punkt på "mågjøresiRio"-listen vår.

Resten av dagen brukte vi nede i downtown. Her så vi noen kirker, et bibliotek, andre historiske bygninger og spiste middag.

Håper dere hjemme har det like fint som vi har det, klem.

Skrevet 07.02.2014. Ligger i kategorien Brasil. 3 kommentarer
2

- vi lever
- vi har det ekstremt bra
- drittmyggen kan dø
- det er varmt
- det er jæli varmt
Dette var Annes oppsummering på den siste uken, men for dere som vil vite mer kan lese videre, ellers oppsummerer de fem punktene ganske greit.

Nå har vi vært her i Brasil litt over en uke. Gradestokken liker seg i området mellom 35 og 40 så været kan vi ikke klage på! (Hehe, sorry folkens for klage-snaps, skal slutte med dette.) Varmen slo oss litt *ganske* ut i starten så det ble en rolig start på turen, noe som har vært greit for oss begge. Med solfaktor 50 har vi også klart oss et par timer i solsteiken, men med solintervaller med 10 minutter sol - 5 minutter skygge.

Vi har for det meste holdt oss i nærområdet den første uken, men har også fått besøkt Copacabana.

Som nevnt i tredje punkt er det en del mygg. Første dagen var det bare Karoline som fikk myggstikk, men snart var også Anne i gang. Prøver oss med myggspray, men det ser ikke ut til å ha den store effekten...

I går fikk vi besøkt Cristo Redentor, Kristus Frelseren på norsk. En stor mann i stein, ekstrem varme og mye turister var det som møtte oss på toppen. Skal ikke bare være negative, men turister som bare måå presse seg frem for å få best plass til sitt bildet kan ødelegge resten av dagen. Menmen, vi fikk tatt noen bilder og er heldigvis ikke langsinte ;))

(Tenkte bare vi kunne vise noen av de andre turistene...)

Planen er å være enda litt mer turister de kommende dagene. Vi føler vi har litt å ta igjen etter en rolig uke.

** beklager lite bilder, det kommer seg nok senere på turen..

Skrevet 04.02.2014. Ligger i kategorien Brasil. 2 kommentarer
2

Nå er vi kommet til første stopp, noe som tok litt lengre tid enn planlagt. Familien sa vi hade til like før halv 8 søndagskveld, så var det bare å vente til flyet til Oslo skulle ta av. En time etter planlagt tok flyet omsider av og to reiseklare jenter ble trøttere og trøttere jo nærmere Oslo vi kom. Starbucks er obligatorisk når man er i en by hvor dette finnes, så var bare til å stille seg i kø der før tålmodighetsprøven skulle begynne... Natten skulle nemlig tilbringes på Gardermoen. Der og da savnet vi begge en god seng med dyne og pute mer enn mamma og pappa, menmen det gikk greit. Vi fant en benk og campet der. Manndomsprøve 1 er fullført!

Hadde kanskje trodd at snøkaos var vanlig for østlendinger på denne tiden av året, men plutselig ble det en times forsinkelse fra Tigerstaden også. For to trøtte tryner var dette kanskje like greit, vi sovnet begge før flyet gikk av.. Til vår skuffelse våknet vi da flyet begynte å trille, vi trodde nemlig da at vi var fremme...

Med en time bak skjema til London var vi begge litt bekymret for å ikke rekke flyet videre. Kaloriene vi brukte på å bekymre oss kunne vi spart, flyet videre denne gang ble nemlig 3 timer forsent. Alle gode ting er tre sies det... Nå er den 2. lengste flyturen gjort, og vi kan allerede si at de 14 timene fra Melbourn til Doha kommer til å bli en hel evighet...

Meeen, slik som omgivelsene er rundt oss akkurat nå så var 1,5 reisedøgn så absolutt verdt det! Håper dere hjemme koser dere i vinden så lenge, så hører dere nok fra oss igjen om ikke så lenge!
Skrevet 28.01.2014. Ligger i kategorien Brasil. 2 kommentarer
hits