3

Siden sist har vi bevget oss sørover og er nå i Johannesburg. Flyet til Dubai går om et par timer så her blir det ikke tid til stort annet enn å få dusjet og pakket om sekkene. Siste dagene har gått til en del kjøring, men her er likevel en oppdatering fra de siste dagene.

Fredag startet vi som nevnt i forrige innlegg ved Victoria Falls. Uheldige med været, men sammen med mange andre turister fikk vi sett det vi kom for å se. Fikk dessverre ikke slike bilder som man får viss man søker på google, men. Vi har værtfall sett Victoria Falls!

På grunn av dårlig vær dro vi tidlig videre og kom oss til neste camp. Noen av oss valgte å være med på en liten game drive, og vi angret ikke! Minst 40 elefanter var rundt oss, og de kom så tett innpå oss. Den ene elefanten var ikke mer enn 3 mnd sa vår guide, såå søt!

Lørdag var det nok en ny camp som ventet oss. Fikk satt opp telt og senger før det var tid for enda en game drive. Denne gang var det neshorn vi var ute etter å se. Vi er nå inne i siste del av reintiden her, så enda mer regn ble det. Et neshorn fikk vi sett før regnet jaget oss alle sammen tilbake i bilen.

Har ikke så mye mer å fortelle. Ble 500 km i truck i dag, og nå er vi klare for en siste middag sammen med gruppen. Blir trist å ta farvel med denne herlige gjengen.. Har levd sammen 24/7 de siste 24 dagene. Reiser heldigvis videre sammen med to andre fra gruppen, baby steps!

Snakkes i Dubai!

Skrevet 10.03.2014. Ligger i kategorien Afrika. 3 kommentarer
3

Onsdagsmorgen, alarmen på 04.15... Guud vi gleder oss til å kunne ha alarmen på noe senere enn 8! Fordelen med å starte så tidlig er at man kan legge seg til å sove i trucken med en gang teltet er pakket sammen. Vi kjørte et par timer før vi var klare for en liten safaritur. Ble ikke så mange nye dyr å se, men noen.

Etter safarien krysset vi grensen til Zimbabwe og kjørte til Drifters Victoria Falls Lodge. Endelig god seng igjen! Her fikk vi tilbud om forskjellige aktiviteter, hvor vi valgte lion walk.

05.45, torsdag morgen, ringte vekkerklokken. Vi kledde på oss nøytrale farger og gjor oss klar for å besøke løvene. Ble hentet i minibuss og kjørt til området vi skulle, ca 20 min utenfor byen. Møtte to søte løver på 17 mnd. Fikk tatt bilder sammen med dem og av dem alene før vi skulle begynne å gå med dem. Rart å gå med dem så nært, men samtidig veldig kjekt. Mer kjekt enn rart!

Nå skal vi se Victoria Falls før vi kjører sørover igjen. Neste gang vi blogger er nok i Johannesburg.

Skrevet 07.03.2014. Ligger i kategorien Afrika. 3 kommentarer
0

Lørdagsmorgen krysset vi grensen til Botswana og fortsatte noen timer til i trucken. Dagens campsted var Okavango delta. For å komme oss hit måtte vi først ta speedbåt i 1,5 time, så bil i en liten time før siste etappe var i Mekoro (båtting her nede). I elven her var det både krokodiller, slanger og flodhester så her var det om å gjøre å sitte så mye i ro som mulig, og bare la guiden vår gjøre sin jobb.

Oh la la, vi har campet en god del her nede, men campen her tok kaka! Foruten første natt ved Orange River har vi hatt normal dusj og do, selv midt ute i ørkenen, men noe slik var det ikke her. Doen var et hull med et sete over. Ble hullet fult var det bare til å grave et nytt hull.

Spadene ble brukt som tegn på om det var opptatt eller ikke. To spader betydde ledig, en betydde opptatt, og viss begge to var borte ville det si at en var på do, samtidig som en annen var ute å gravde nytt hull ett eller annet sted.

Gikk en liten smal walk første dagen. Så egentlig ikke annet enn en elefant ganske langt borte. Ellers var guiden vår opptatt med å fortelle om blader og trær. Ble en kort tur pga uvær.

Våknet tidlig dag to til regnvær... Fikk tilbud om enda en ny tur, men noen av oss valgte å være igjen ved teltene. Fant ut at dette var rett valg ettersom gruppen ikke fikk sett noe særlig interessant på turen. Regnet stort sett hele dagen og det var ikke noe å finne på så dagen gikk veldig sakte. Mest av alt ville vi bare legge oss slik at det kunne bli neste dag, så det ble nok en tidlig kveld. Vi kom oss trygt tilbake til trucken på samme måte som vi kom oss ut til deltaen, mekoro, bil og speedbåt.

Skrevet 06.03.2014. Ligger i kategorien Afrika. 0 kommentarer
1

Heeheey!
På søndag (24.02)kom vi frem til Swakopmund, første gang i sivilisasjon på nesten en uke. Var dessverre overskyet når vi kom hit, utrolig etter så mange dager med sol, så ettermiddagen ble ikke brukt til noe særlig fornuftig. Etter 1 uke uten wifi ble ettermiddagen brukt til å sjekke det som er å sjekke og å få kontakt med de hjemme. Klarer oss egentlig overraskende bra uten, men merker hvor avhengige vi er når vi plutselig får tilgang. I Swakopmund var vi i to dager, så dette var første mulighet for vår 'Mama' til å gå utut. Gruppen bestemte seg derfor for å gå ut, først for å spise så videre på en klubb. Vi valgte å være litt party poopere, for etter middag var vi begge så trøtte at sengen fristet mer. Ja her sov vi inne på tomannsrom, og dette måtte vi bare nyte.

Som de fleste vet, på instagram og facebook, så hoppet vi i fallskjerm på mandagen! Æææ, så sykt. Adrenalinet som bygger seg opp i det du setter deg i propellflyet som skal ta deg opp til 10 000 fot. Den følelsen av å sitte på kanten, med beina dinglene på utsiden, og du bare ser hvor langt ned det virkelig er.. Har ikke ord!

Tirsdags morgen var det bare til å si hadet til sivilisasjonen igjen. Som de fleste andre dager startet også denne dagen med noen timer i trucken. Etter noen timer var vi kommet til Cape Cross hvor det er en stor selkoloni. Første som møtte oss var lukten, denne ble etterhvert en vane. Vi ble begge litt satt ut da vi så hvor mange seler det faktisk var. De var over alt. Store og små. De hørtes ut som sauer og kuer der de lå på steinene og ropte til hverandre.

På veien videre til tirsdagens camp stoppet vi ved en liten "landsby" langs veien. De lever av å selge armbånd og at turister tar bilder av dem. Vi var turister nok til å betale for noen bilder.

Kom frem til en ok camp. Regnvær faktisk... Første gang siden vi reiste fra Sola så skal vel ikke klage.

Onsdag og torsdag var vi i Etosha nasjonalpark. Tror 'Mama' var like skuffet som oss de første timene for dyr var det ikke å se... Men, på safari er tålmodigheten viktig så etterhvert dukket den ene etter den andre frem. Vi fikk sett enda flere sjiraffer, sebraer, gnu, løve og noen andre som vi ikke husker navnet på. Løven var et stykke unna, men Mama sa vi var heldige, og at det ikke var ofte så store hanløver lå slik som den vi så.

Fredagen gikk med til kjøring, 620 km. Fikk også stoppet på en matbutikk for påfyll av snacks og drikke. På hele turen erd et slik at vi handler for 3-5 dager om gangen, med unntak av noen steder hvor vi kan få kjøpt noe kald drikke. Denne måten å handle på resulterer alltid i enten for mye snacks., eller for lite.. Menmen, er flinkere til å beregne nå enn hva vi var første gang.

Skrevet 05.03.2014. Ligger i kategorien Afrika. 1 kommentar
0

Fredagsmorgen våknet vi til soloppgang nok en gang. Fikk spørsmål fra vår gruppeleder om vi ville være med på tur, men 2/3 av gruppen svarte nei til dette og valgte heller noen timer på solsengene.

Når kvelden nærmet seg var det tid for en liten safaritur. Er veldig tørt her så det er ikke så mange dyrene vi kunne ha sett, så noen på gruppa var kanskje noe skuffet. Men vi fikk sett sjiraff vertfall så kan nå krysse den av på listen.

Fikk også med oss solnedgangen før vi kjørte tilbake til campen.

I går besøkte vi sanddynene i Sossusvlei. Vi var en trøtt gjeng som gikk rundt i en god time før vi følte vi hadde sett nok sand og hadde fått nok sand i skoene. Vi gikk tilbake til trucken hvor vår gruppeleder, kaller henne bare for Mama, hadde laget hamburgere til oss. (Går mye i hamburger på turen)

I dag har det vært nok en dag med kjøring. Stoppet ved et av punktene rundt jorda som får mest sol i løpet av året og tok et gruppebilde her.

Fikk ikke lastet opp innlegger i går (søndag). Har lite internett på denne turen, noen steder har vi ikke dekning på telefonen en gang... Så når vi alle får mulighet til litt internett blir det som regel dårlig kvalitet, men så lenge vi får gitt lyd i ny og ne er vel det viktigst.

Håper alle har det bra hjemme! Klem

Skrevet 24.02.2014. Ligger i kategorien Afrika. 0 kommentarer
0

Mandags morgen satte vi kursen mot Namibia. Hele dagen ble tilbrakt i trucken, med unntak av spise- og tissepauser. Vi kom sent frem til hyttene hvor vi skulle tilbringe natten, der ble det bare en rask dusj og så hoppet vi alle til sengs fordi neste dag startet fryktelig tidlig.

Allerede 05.45 tirsdag ringte vekkerklokken. Da var det bare til å pakke og spise frokost før vi startet turen mot grensen til Namibia. Timene i bilen går faktisk over all forventning, sover ikke så alt for mye men kilometerne går unna!

I totiden parkerte vi trucken utenfor Felix Unite og pakket alle hver bøtte med ting før vi hoppet to og to i hver kano/kajakk. Gikk veldig greit i starten, men så kom vi til et stykke hvor vinden tok helt av!! Det som er rart med å padle på Orange River er at denne elven er skille mellom Sør-Afrika og Namibia. Så mens vi padlet hadde vi Namibia på vår høyre side og Sør-Afrika til venstre. Etter tre timer med padling kom vi oss endelig frem til stedet hvor vi skulle campe.

Campingområdet var egentlig veldig greit, helt til solen gikk ned... Da solen gikk ned, kom innsektene frem.. Med 15 jenter på tur så blir det litt styr, sånn er det bare. Med store edderkopper som sprang over føttene og skorpioner krypende over soveposen tok det litt tid før vi fant roen, men når man først sovnet gikk det ganske greit.

Vekkerklokke er ikke nødvendig, for når solen står opp så står vi opp. Ny dag, ny kano/kajakktur, men denne gang padlet vi nesten 8 timer. Utslitte kom vi frem til Felix Unite igjen hvor vi fikk tatt en god dusj før grillmat ventet på oss. Vi har mulighet til å ligge i telt når kvelden kommer, men tanken på å pakke det sammen før vi skal videre morgenen etter gjør at vi sover under åpen himmel på feltsenger. Klar stjernehimmel er nå blitt en vane.

Torsdag ble det nesten bare kjøring. Vi hadde et kort stopp ved Fish River Canyon hvor vi gikk litt rundt før vi satte oss tilbake i trucken og kjørte enda et par timer.

Skrevet 23.02.2014. Ligger i kategorien Afrika. 0 kommentarer
0

Startet gruppeturen med vinsmaking i går, kjekt å få prøve litt forskjellig!

Etter kun 20 late dager på tur har vi i dag fått bekreftet at formen rett og slett er rææva! I dag sto Table Mountain som første gjøremål. Opptimistiske var vi og valgte å gå opp i stede for å ta heisen. 12 norske jenter og ei sveitsisk sto på bunn klare til å gå opp, da de fire andre + guiden valgte å ta heisen. Etter 15 minutt var vi andpustne og gjennomvåte. Oppover fjellsiden må vi ha sett noe slitne ut, for de som kom nedover smilte, lo og sa "good luck!". Etter drøye halvannen time, tre liter vann lettere sekk og en del banning var vi ENDELIG på toppen, og storfornøyde var vi hele gjengen.

Deretter tok vi turen til Boulders Beach hvor vi fikk se hele 3 pingviner og en hel gjeng med innfødte på søndagstur. (På en rolig dag er denne stranden full av pingviner, så noe skuffet ble vi..)

Turen videre gikk til Kapp det gode håp og Cape point. Som alle andre turister fikk vi bilde med skiltet. (Hehe, obligatorisk).

Gruppen vår; 14 norske jenter på 19, 2 norske gutter på 24 og ei fra Sveits på 23. Førsteinntrykket av guiden er også veldig bra, så satser på at dette blir en fantastisk tur!!

I morgen tidlig forlater vi Sør-Afrika og setter kursen mot Namibia. Dette vil bli en ekstremt lang kjøretur, hele 750 km i trucken. Men vi gleder oss til å forlate storbyen og oppleve mer av det Afrika har å by på. Vi er spente på hvordan campinglivet vil bli etter 20 dager i storby med konstant tilgang til wifi, men krysser fingrene for at dette skal gå bra (flaut om noe annet).

Vet ikke når neste blogginnlegg kommer, men plutselig er vi tilbake!

Skrevet 16.02.2014. Ligger i kategorien Afrika. 0 kommentarer
0

Etter en tidlig kveld på onsdagen, var vi torsdags morgen klare for stranden. Det ble ikke mange timene her før vi måtte søke ly fra sand som blåste/pisket i alle retninger. Fra taxien virket det som stranden lå fire svinger bortenfor så vi valgte å spasere hjem. Fire svinger ble til 30 og etter en liten time var vi endelig hjemme.

Fredags morgen dro vi ut på en booket tur til Robbin Island. Etter en 45 min lang båttur ankom vi øya, hvor vi fikk en omvisning med buss. Siden dette var 14. februar, kjærlighetens dag, var dette en dag der 13 par hadde valgt å gifte seg på øya. Noe spesielt kanskje, men tydligvis noe som skjer hvert år på denne dagen.

Etter en rundtur med buss fikk vi omvisning inne i hovedfengselet av en tidligere politisk fange. Han fortalte om hvordan han ble satt i isolat de første tre månedene pga at han nektet å kle helt av seg da de kom til fengselet. Hvordan de ble behandlet av vaktene og hvordan livet der ute var. Han fortalte hendelser fra hans eget opphold når vi gikk gjennom de ulike rommene og det at man vet han selv har opplevd det gjør at det blir noe helt annet å høre enn om det hadde vært en annen.

Nelson Mandelas celle

Vi tok båten tilbake til fastlandet og fikk spist en sen lunsj der. Fredagskveld gikk de fleste av oss på gruppen ut og det ble en vellykket kveld. Kvelden var bedre enn lørdags morgen for de fleste virket det som! ;))

Skrevet 16.02.2014. Ligger i kategorien Afrika. 0 kommentarer
1

Etter 15 herlige dager i Brasil har vi nå flyttet oss fra Sør-Amerika til Afrika, nærmere bestemt Cape Town. Her skal vi være et par dager før vi lørdags formiddag skal ut på en 24dagers gruppetur. Har allerede møtt noen av jentene vi skal være sammen med, også de er norske, og ser at vi er flere som har vært i kontakt med Kilroy.

Dette her kan vi ikke irritere oss over mer.. Det skjer hver gang vi lander. 200 mennesker klemmer seg alt for tett sammen slik at når du endelig ser din sekk på bagasjebåndet har du ikke noe sjans til å få tak i den..

Nok et reisedøgn er unnagjort, og nok en gang er begge to stuptrøtte. Det blir en tidlig kveld på oss begge slik at vi kan få mest mulig ut av morgendagen.

Skrevet 12.02.2014. Ligger i kategorien Afrika. 1 kommentar
hits